Driekwart Nederlanders voor Pil van Drion

Array

Driekwart van de Nederlanders vindt dat de laatstewilpil verstrekt zou mogen worden aan ouderen die niet ziek zijn, maar hun leven voltooid achten. Wel vindt de meerderheid dat levensbeeindiging alleen plaats kan vinden wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat Intomart heeft gehouden in opdracht van het programma Rondom 10 (NCRV). Uit het onderzoek blijkt verder dat de helft van de bevolking vindt dat hulp bij zelfdoding niet langer strafbaar zou moeten zijn. De Nederlandse wet verbiedt hulp bij zelfdoding aan mensen die niet ziek zijn.

De belangrijkste redenen waarom mensen zouden kiezen voor de laatstewilpil zijn: lichamelijke gebreken, eenzaamheid en het gevoel hebben een goed leven te hebben gehad. De NVVE is niet verrast, maar wel blij met deze uitslag. Het toont aan dat niet alleen bij NVVE-leden de wens voor een laatstewilpil bestaat, maar dat deze opvatting breder onder de bevolking wordt gedragen. Het huidige kabinet heeft in haar regeringsprogramma opgenomen dat er geen experiment met de laatstewilpil (Pil van Drion) zal worden toegestaan. De tijd is rijp voor een maatschappelijke discussie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen