Minder mensen in ziekenhuis door hartinfarct

Array

Volgens vandaag door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gepubliceerde cijfers is het aantal mensen dat met een acuut hartinfarct in het ziekenhuis werd opgenomen, tussen 1995 en 2005 met bijna een derde gedaald. De daling was bij mannen (34 procent) sterker dan bij vrouwen (27 procent).

Als mogelijke reden voor de daling noemt het CBS dat het aantal mensen met een te hoog cholestorolgehalte is afgenomen. Dat komt volgens het CBS onder meer door een toenemend gebruik van cholestorolverlagende medicijnen. Ook veranderingen in levensstijl, zoals minder roken bij mannen, kunnen tot de daling hebben geleid.

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen