Huisarts & BTW (en niet de LHV)

Array

stethoscoop.JPGHet Ministerie van EZ heeft recent bedacht dat huisartsen ook BTW moeten gaan berekenen ! Met name voor alle niet direkt patient-gebonden activiteiten. Dat betekent dat het verstrekken van medische informatie (b.v. aan UWV of ARBO) , het doen van een (rijbewijs-) keuring of het voorzitten van een nascholingsbijeenkomst door ons belast moet worden met BTW.En dan begint natuurlijk het gedonder : een collega stuurde een ARBO een nota betreffende het tarief voor informatieverstrekking ( 37,70) PLUS de BTW daarover , maar kreeg prompt alleen de 37,70 overgemaakt "want er zijn landelijke afspraken met CTG over dit tarief!!" . Een patient van een collega ,waar ik een rijbewijskeuring bij wilde doen op zijn verzoek, ging volledig op tilt toen mijn assistente meldde dat hij naast het vaste tarief ook BTW moest gaan betalen.  Dit zijn de leuke dingen voor huisartsen!! Daar ik er toch vroeg of laat aan zal moeten geloven dacht ik : dan moet ik een BTW-nummer hebben,ik moet BTW gaan afdragen enz.  Niet bepaald mijn hobby naast alle  ergernis (en tijd) die het indienen van declaraties bij onze geliefde zorgverzekeraars al kost.  Niet gedraalt;dus meteen "mijn" LHV gebeld : "hoe pak ik dit aan?" . Het antwoord? "Dat moet u maar aan uw accountant vragen!".  Laat ik nou net ruim EU 1500 overgemaakt hebben naar de LHV voor mijn lidmaatschap 2008!!!!

aalstein

Sinds 1982 huisarts in Capelle aan den IJssel
in een duo-praktijk met Jan Hordijk.

One thought on "Huisarts & BTW (en niet de LHV)"

  1. Redactie Medicalfacts

    Ja het is wat met dat soort clubjes. Als je ze nodig hebt………………..geven ze niet thuis!

Comments are closed.

Recente artikelen