Kennisdelen in de gehandicaptenzorg via VGN KennisPortal

Array

De KennisPortal Gehandicaptenzorg is een initiatief van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). De website is door de branchevereniging opgezet om kennisdeling tussen medewerkers van zorginstellingen, kenniscentra, opleidingsinstituten, onderzoeksbureaus en cliëntenorganisaties over de directe zorg- en dienstverlening aan mensen met zintuiglijke, lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen te stimuleren. 

Uitgangspunt is dat belangstellenden elkaar  informeren en van elkaar leren, waardoor de kwaliteit en professionaliteit van de zorg- en dienstverlening gestimuleerd worden. Centraal staan bruikbare interventies en methodieken die aantoonbaar goed werken en die hierop wetenschappelijk onderzocht zijn. De KennisPortal verwijst door naar plekken met bruikbare kennis over de gehandicaptenzorg. De site heeft daarvoor een zoekfunctie, een nieuwsoverzicht en links naar relevante andere sites. Daarnaast biedt het een platform voor gebruikers die zelf kennis willen inbrengen, halen en verrijken. Ook voor informatie over opleidingen in de zorg kunnen belangstellenden terecht op de portal.

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen