Toch niet bevattelijker voor HIV door Herpes

Array

Zoals vaak beweert is het niet zo dat je minder risico hebt op het krijgen van HIV als je Herpes Genitalis behandeld.  En studie die afgelopen woensdag  is gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, de studie zorgt er dus voor dat er de bestrijding van AIDS een nieuwe uitdaging heeft. Dr. Deborah Watson-Jones van de London School of Hygiene and Tropical Medicine heeft 659 mensen onderzocht in de leeftijd van 16 tot 35 jaar in Tanzania.

Ze kregen elke dag 2 pillen aciclovir, het middel onderdruk een uitbraak van herpes, zoals herpes simplex 2, verantwoordelijk virus voor herpes genitalis.

Herpes simplex 2, of HSV-2, leek lange tijd een extra risicofactor te zijn voor het krijgen van HIV.  Het idee was, als Herpes te behandelen en daarmee het risico op het krijgen van HIV te verminderen.

"In Tanzania, an estimated 74 percent of new HIV infections in men, 22 percent in woman and 63 percent in bar and hotel workers are attributable to HSV-2," Watson-Jones and colleagues wrote.

And HIV is common in Tanzania, infecting 6.5 percent of Tanzanians aged 15 to 49.

"It reaches 40 percent in high risk groups such as workers in bars and guesthouses, who may supplement their income by offering sex in return for money or gifts," the researchers added, noting that few use condoms.

Echter de proefpersonen die 2 maal daags Aciclovir kregen hadden niet een kleiner risico om besmet te raken met HIV de resultaten in de Aciclovir groep waaren nagenoeg gelijk aan die placebogroep. 

"These data show no evidence that acyclovir as HSV suppressive therapy decreases the incidence of infection with HIV," the researchers wrote.

Het kan zijn dat de dosis niet hoog genoeg is geweest in deze studie. Unrineonderzoek van de personen in de studie toonden aan dat iedereen ook echt de medicatie hadden ingenomen. Aids treft op dit moment al ongeveer 33 miljoen mensen. En tot nu toe zijn 25 miljoen mensen aan de ziekte overleden. Er is nog geen vaccin en geen andere vorm van genezing

Recente artikelen