Dokter, ik heb Nomophobia…………

Array

Nomophobia' is de vrees om onbereikbaar te zijn wanneer je gsm uitvalt of je geen belwaarde meer hebt. Experts zeggen dat 53% van de gms-gebruikers hiermee te maken kunnen hebben.

Onafscheidelijk
Mensen zijn zo afhankelijk van hun gsm dat meer dan 13 miljoen Britten stress krijgen wanneer ze ontdekken dat hun batterij leeg is of ze hem niet bij hebben. 48% van de Britse vrouwen heeft hier last van tegenover 53% van de Britse mannen, blijkt uit de resultaten van recent onderzoek.

Meer dan de helft van de mensen zet zijn gsm nooit af. 1 op 10 gaf toe dat ze voortdurend bereikbaar moesten zijn voor hun job, terwijl 9% zich niet goed voelt als ze hun gsm afzetten. Mensen zijn zo gehecht aan hun mobiele telefoon omdat ze ermee in contact blijven met familie en vrienden.

Tips
Onderzoekers geven de raad je batterijlader altijd mee te nemen. Verder kun je ervoor zorgen dat je genoeg belwaarde hebt, je familie en vrienden een alternatief nummer geven en altijd een prepaid kaart meenemen voor noodgevallen.

Andere tips zijn het noteren van al je nummers, zodat je die nog hebt wanneer je gsm gestolen wordt. Of draag je telefoon in een gesloten tas om verlies of diefstal te voorkomen. Een andere manier om van je angst af te raken, is door je gsm gewoonweg af te zetten.

Recente artikelen