Deli XL wint aanbesteding Inkoopoverleg Friese Ziekenhuizen

0
498

Het Inkoopoverleg Friese Ziekenhuizen (IFZ) heeft gekozen voor Deli XL als nieuwe totaalleverancier van levensmiddelen en non-food. Het IFZ bestaat uit vijf ziekenhuizen, met in clusterverband daaraan verbonden circa 90 verpleeg- en verzorgingshuizen en andere instellingen in Friesland. Het driejarige contract, met een optie voor een verlenging van twee jaar, werd deze maand gesloten.  

"Ongeveer 20 locaties die bij het IFZ horen waren al klant bij Deli XL, maar ruim 70 locaties zijn nieuw voor ons. Wij hebben veel voorbereiding in deze aanbesteding gestopt en daarbij goed geluisterd naar de klantwensen op het gebied van logistiek en assortiment. Mede daardoor konden we een sterk bod doen tijdens de online veiling op 20 maart en deze klant binnenhalen". Aldus Vincent Bos, Verkoopdirecteur bij Deli XL.

Totaalleverancier voor Friese zorg

Het contract met het IFZ heeft een looptijd van drie jaar en geeft Deli XL de positie van totaalleverancier voor droge kruidenierswaren (DKW), diepvries en (koel)vers voor de vijf ziekenhuizen en circa 90 zorginstellingen in Friesland. Geert de Haan en Klaas Wijma, projectleiders IFZ: Deli XL is in de hele aanbestedingsprocedure een vriendelijke, gastvrije en goed voorbereide partij gebleken. Ook in de veiling hebben zij een mooi bod kunnen doen. Als samenwerkende Friese zorginstellingen hebben we dan ook veel vertrouwen in een goede samenwerking met deze foodservice groothandel.

Oude klanten keren terug

Naast deze nieuwe klant ziet Deli XL ook klanten terugkeren, zoals recent het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Dit ziekenhuis heeft na een half jaar bij een andere leverancier, opnieuw voor Deli XL gekozen. Vincent Bos: Op de inst itut ionele markt is door de aanbestedingen veel nadruk op de prijs komen te liggen als belangrijkste selectiecriterium. We zien dan daarna dat de verwachting over het serviceniveau niet gehaald wordt en bovendien blijkt dan de prijs vaak niet transparant. Bij die aanbestedingen zien we de klanten vaak weer terugkomen. Deli XL verwacht dan ook meer klanten te blijven trekken, zowel in de institutionele markt als in de horeca.