Parkeergarage Erasmus MC alleen bereikbaar via Westzeedijk

Array

erasmus.JPGVanaf maandag 21 april is de parkeergarage voor patiënten en bezoekers van het Erasmus MC alleen via de Westzeedijk te bereiken. De in- en uitrit aan de centrumzijde (Wytemaweg) is vanaf deze dag gesloten. Erasmus MC heeft de in- en uitrit aan de Westzeedijk verbreed, de slagbomen verder in de garage geplaatst – waardoor er meer opstelruimte is – en in de garage hellingbanen gemaakt zodat automobilisten binnen van niveau kunnen wisselen. ANWB-borden in heel Rotterdam wijzen automobilisten op de juiste route.

Speciaal hek
De in- en uitrit van de parkeergarage aan de centrumzijde, via de Rochussenstraat-Wytemaweg, die jarenlang dienst deed als één van de twee toegangen tot de parkeergarage, sluit definitief. Dit is onderdeel van het bouwrijp maken van het terrein voor de nieuwbouw. Ook komt er een speciaal hek om het bouwterrein, waarmee de bereikbaarheid van het Erasmus MC verandert.

Route en omleiding
In heel Rotterdam zijn de ANWB-borden aangepast die naar het Erasmus MC verwijzen. Zij verwijzen uitsluitend nog naar de Westzeedijk. Vanaf de ‘oude’ inrit is een omleiding met geelzwarte borden naar de Westzeedijk. In de eerste periode wordt extra personeel ingezet om patiënten en bezoekers bij de nieuwe situatie te begeleiden.

Automobilisten
De in- en uitrit aan de Westzeedijk is in het afgelopen half jaar aangepast om de grotere verkeersstroom op te vangen. De in- en uitrit is verbreed, de slagbomen zijn meer naar achteren geplaatst – waardoor er meer opstelruimte is – en men kan nu in de parkeergarage van niveau wisselen. Deze maatregelen moeten een snellere doorstroming bewerkstelligen. In de komende maanden worden de afslagen op de Westzeedijk nog aangepast aan de nieuwe verkeerssituatie. Deze werkzaamheden zullen ‘s avonds en ’s nachts of in het weekend plaatsvinden.

Adres
Het nieuwe adres van de parkeergarage – voor de routeplanner – is:  Westzeedijk 361, 3015 AA.

Fietsers en voetgangers

Voor patiënten en bezoekers die met de fiets komen, verandert bij de hoofdingang aan de ’s-Gravendijkwal niets. Bij de entree Sophia/Faculteit (aan de centrumzijde) is een nieuwe fietsenstalling beschikbaar. Naast de ingang Westzeedijk is aan de linkerzijde van de entree een aparte strook voor fietsers en voetgangers gebouwd. Hier is eveneens een fietsenstalling beschikbaar. Alle fietsenstallingen voor patiënten en bezoekers zijn onbewaakt. Voor voetgangers blijft de situatie ongewijzigd.

Doorgankelijkheid complex

Het is in de nieuwe situatie nog steeds mogelijk om lopend de oversteek van het centrum naar het Park bij de Euromast aan de Westzeedijk door de parkeergarage te maken. Daarvoor moet men bij de entree Sophia/Faculteit eerst met de lift of de trap naar niveau 1.
De bereikbaarheid van Erasmus MC-Daniel den Hoed is ongewijzigd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen