Mogelijk uitstel Antillenregeling gepensioneerden

Array

Nederlands gepensioneerden op de Nederlandse Antillen krijgen een speciale ziektekostenregeling. Deze zou op 1 juli 2008 in werking treden, maar het is onzeker of deze datum wordt gehaald.

Het Antilliaanse parlement heeft namelijk een motie aangenomen met het voorstel om gepensioneerden vrijwillig deel te laten nemen aan de regeling. De visie van de Nederlandse en de Antilliaanse regering is echter dat de regeling verplicht moet zijn. Minister Klink heeft de Antilliaanse regering een oordeel gevraagd over de motie van het Antilliaanse parlement. Hij schrijft dit vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Nederlandse gepensioneerden die op de Antillen wonen, moeten als gevolg van de invoering van het zorgstelsel in 2006 zeer hoge premies betalen. Daarom is besloten de ziektekostenregeling aan te passen. De nieuwe regeling voorziet erin dat Nederlandse gepensioneerden recht krijgen op medische zorg die gelijk is aan de Antilliaanse sociale ziektekostenregeling voor landsambtenaren. De gepensioneerden zijn hiervoor een bijdrage verschuldigd aan Nederland.

Nota naar aanleiding van het verslag voorstel rijkswet(1)

Recente artikelen