Slotervaart sluit, na jaren financiele malaise, met positief resultaat 2007

Array

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam heeft over het jaar 2007 een positief bedrijfsresultaat behaalt van 11 miljoen euro. Dankzij de inspanningen van de directie en de medewerkers is het ziekenhuis er in geslaagd het negatieve bedrijfsresultaat van 2006, dat nog een verlies opleverde van 4,6 miljoen euro, om te zetten naar een nettowinst in 2007 van 6,5 miljoen euro.

Bij de overname van het Slotervaartziekenhuis door Meromi Holding bv in 2006 voorspelde de voorzitter van de Raad van Bestuur Aysel Erbudak al, dat het Slotervaartziekenhuis 2007 met 'zwarte cijfers' zou afsluiten. De Zaanse investeringsmaatschappij Meromi Holding moest een schuld van 10 miljoen euro wegwerken. 

Eind augustus 2006 hebben de investeringsmaatschappij Meromi Holding en de stichting Slotervaartziekenhuis overeenstemming bereikt over de verkoop van het ziekenhuis in Amsterdam. Door de verkoop van het Slotervaartziekenhuis werd het eerste commerciële ziekenhuis in Nederland gerealiseerd. 

Het Slotervaart kampte jaren met financiele problemen en stond op het punt om failliet te gaan. Nadat een aantal kandidaten afhaakten, kon Meromi het ziekenhuis overnemen. Meromi Holding heeft onder andere belangen in vastgoed en callcenters en bezit ook een ziekenhuis annex revalidatieoord aan de kust van de Egeïsche Zee in Turkije. De vermeende connectie met Turkije waarover eerder werd gespeculeerd, loopt via directeur Aysel Erbudak van Meromi. Zij is in Turkije geboren, maar woont al vanaf haar kindertijd in Nederland. Van Waveren zegt dat het om een puur Nederlandse transactie gaat met Nederlands kapitaal.

Erbudak heeft bezuinigd op ondersteunende en administratieve taken; de medici bleven buiten schot. Bijzonder in het initiatief was ook dat de medici financieel zijn gaan deelnemen. Voor welk percentage is ons niet duidelijk. Financier achter Meromi is J. Schram, die via zijn beleggingsmaatschappij Delta Onroerend Goed grootaandeelhouder is van Meromi. Schram heeft rond Velsen en Beverwijk grote onroerendgoedbelangen.

Deze in de ogen van vele branchegenoten gewaagde voorspelling is met het bekend worden van de jaarcijfers over 2007 uitgekomen.

Recente artikelen