Meldactie: worden uw zorkosten door de verzekeraar vergoed?

Array

Van 19 tot 30 mei kunt u uw ervaringen melden over vergoedingen en polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. De meldactie is georganiseerd door de regionale Zorgbelangorganisaties en Consument en de Zorg.

De belangenorganisaties krijgen regelmatig klachten van mensen die een bepaalde behandeling, hulpmiddel of medicijn niet vergoed krijgen terwijl ze daar wel op gerekend hadden. Ook komt het voor dat mensen verstrikt raken in naar elkaar verwijzende artsen en instanties, omdat voorwaarden verkeerd of verschillend worden geïnterpreteerd. Het gevolg: de patiënt krijgt niet de behandeling of het middel dat hij nodig heeft, of de kosten voor dure behandelingen worden niet vergoed.

Met deze meldactie willen de organisaties antwoord krijgen op de volgende vragen:

Bekijkt u uw polisvoorwaarden? Is het voor u duidelijke welke behandelingen, medicijnen of hulpmiddelen worden vergoed?

Hoe groot is het probleem van rekeningen die niet worden vergoed? Hebben veel mensen hiermee te maken? En om welke zorg gaat het dan? We horen graag ook uw ervaring en mening!

Klik hier voor de vragenlijst: www.monitor.npcf.nl/vergoedingen

De resultaten van de actie worden door de NPCF en regionale Zorgbelangorganisaties gebruikt om gerichte verbeteringen af te dwingen bij de zorgverzekeraars.

Bron: NPCF

Recente artikelen