Steun walk the world

Array
Er zijn twee leuke dingen die mensen kunnen doen om ook een verschil te maken. Walk the world is zo´n initiatief.

Een wereldwijde sponsorloop om aandacht te vragen voor honger bij kinderen. Op 1 juni wordt door alle tijdzones heen met zo veel mogelijk mensen een wandeling van 5 kilometer gemaakt.
Het doel is aandacht vragen voor honger bij kinderen en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het schoolvoedselprogramma van het WFP.

Feiten over honger:
  • Elke 6 seconde sterft een kind van de honger
  • Dat zijn iedere dag 14.000 kinderen.
  • Het IQ van een kind kan door honger 15 punten lager komen te liggen.
  • Een kind in een derdewereldland loopt gemiddeld 5 kilometer van huis naar school. Vaak met een lege maag.
1. Om mensen te stimuleren om deel te nemen aan de loop hebben we speciale posters gemaakt die via de website gedownload kunnen worden. Mensen kunnen het schoolvoedselprogrogramma extra helpen door de posters te printen en op zoveel mogelijk plaatsen op te hangen. Op kantoor, op je raam, op school of waar dan ook. Misschien kun je de lezers van je blog vragen om mee te helpen en de posters te downloaden en op te hangen. De posters zijn in A4 formaat zwart wit te downloaden
 
en in kleur
 
 
2. Er is een Walk the World song geschreven door Ferry van Leeuwen (achtergrond zanger van Marco Borsato, Edwin Eversband en de memories band) De titel van het lied is 'Maak een verschil'. Het lied kan via http://www.walktheworld.nl/campagnesong.php gedownload worden en mensen kunnen een vrijwillige bijdrage voor het lied geven.

Recente artikelen