Eerste Belgische dag tegen obesitas op 24 mei

Array

De eerste nationale dag tegen de strijd tegen obesitas vindt plaats op zaterdag 24 mei. De bedoeling van de dag is correcte informatie te geven over overgewicht en gewichtsverlies. Het gaat om een initiatief van Bold, de Belgische vereniging voor obese patiënten en haar wetenschappelijk comité.

Op 24 mei organiseren verschillende multidisciplinaire centra een opendeurdag. Met de hulp van gezondheidsspecialisten geven deze centra informatie over de soorten consultaties waarvoor mensen met overgewicht in de centra terecht kunnen. Daarnaast stellen verschillende fitnessclubs in Vlaanderen hun deuren open voor mensen met overgewicht en organiseert de diëtistenvereniging in Wallonië een telefoonlijn om mensen te informeren over de goede aanpak van hun overgewicht.

Verschillende koks van Belgische restaurants, die lid zijn van Eurotoques, maken op 24 mei een gerecht klaar dat plezier en diëtiek combineert. Tot slot staat op de Anspachlaan in Brussel de beweegmobiel van Partena waar mensen hun gezondheid kunnen evalueren dankzij verschillende testen.(KS)

Bron: Belga

Recente artikelen