Ontwikkelingen in de beeldgeleide neurochirurgie

Array

In zijn proefschrift probeert Peter Woerdeman neuronavigatie te verbeteren door de interactie tussen chirurg en machine te optimaliseren. Neuronavigatie is nodig bij neurochirurgische operaties waarbij geen gebruikgemaakt wordt van een referentieframe dat aan het hoofd zit vastgeschroefd.

Woerdeman verschaft inzicht over het gebruik en de nauwkeurigheid van moderne frameloze beeldgeleide neurochirurgietechnieken. Daarnaast beschrijft hij nieuwe toepassingen binnen het terrein van de frameloze traject-geleide neuronavigatie-ingrepen. Als laatste introduceert hij het concept ‘intraoperatieve feedback gebaseerd op instrumentvolging’ met het daaruit voortvloeiende bestuderen van de toegevoegde waarde van informatieterugkoppeling tijdens 'open' beeldgeleide neurochirurgie.

  19-06-2008, 12:45 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Peter Woerdeman, Geneeskunde Proefschrift: Frameless image-guided neurosurgery in motion Promotor 1: Prof.dr. C.A.F. Tulleken Copromotor 1: Dr. J.W. Berkelbach van der Sprenkel Copromotor 2: Dr.ir. H.J. Noordmans Copromotor 3: Dr. P.W.A. Willems  

Recente artikelen