Nieuw veelbelovend geneesmiddel tegen psoriasis

0
246

Twee nieuwe studies bij bijna 2000 patiënten met milde tot ernstige psoriasis tonen aan dat het nieuwe geneesmiddel ustekinumab zeer effectief is om de ziekte onder controle te houden, nauwelijks bijwerkingen heeft en gemakkelijk in het gebruik is dan de bestaande middelen. De studies verschenen in The Lancet.

Ustekinumab wordt ingespoten: de eerste twee dosissen met een maand interval, en dan om de drie maanden. Bij 9 op de 10 behandelde patiënten heeft het produkt een gunstig resultaat, met een gemiddelde verbetering van de symptomen met 75% na één jaar. Ustekinumab is een nieuw menselijk monoclonaal antilichaam dat de verstoorde immuunreactie in het lichaam waarvan psoriasis een gevolg is, kan reguleren. Momenteel onderzoekt het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMEA) een aanvraag om het geneesmiddel op de Europese markt te kunnen introduceren