25.000 euro van Rabobank Foundation voor Mercy Ships

0
180

De Rabobank Foundation heeft in het kader van de Multidistrictsactie 2008 van Rotary Nederland, 25.000 euro toegekend aan het doel in de categorie “Gezondheid”. Mercy Ships is onlangs door Rotary gekozen als hoofddoel voor 2008 in deze categorie en is daarmee de ontvanger geworden van de donatie van de Rabobank Foundation.

Rotary Multidistrictsconferentie
Arjen van der Wolf, directeur van Mercy Ships Holland, nam de symbolische cheque afgelopen week in ontvangst. Dit gebeurde tijdens de Multidistrictsconferentie van de zeven Nederlandse Rotarydistricten, die Rotary Nederland voor de tweede maal organiseerde. Deze keer was er extra aandacht voor drie thema’s: water, gezondheid en honger. Elke Rotaryclub kon n.a.v. deze dag een eigen doel kiezen en een eigen actie plannen voor dit doel. Wanneer een plaatselijke club zelf geen specifiek doel voor ogen had, kon men deelnemen aan één van de drie door Rotary Nederland gekozen projecten van Simavi, the Hunger Project en Mercy Ships.
(bron: www.mdc2008.nl)

Rabobank Foundation

De Rabobank is als één van de sponsors betrokken bij de Rotary-Multidisctrictsactie. De zelfstandige Rabobank Foundation heeft als doel om de positie van kansarme groepen in de samenleving te verbeteren. Dat doet zij zowel in Nederland als in het buitenland. In ontwikkelingslanden ondersteunt de Rabobank Foundation de organisatie van coöperaties in de vorm van kennis en financiële middelen.

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschepen. Mercy Ships bestaat dit jaar 30 jaar en is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing aan de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie.

Bron: Rabobankfoundation & Hospitaalschip Africa Mercy

Vorig artikelUMCG start centrum voor ouderenzorg
Volgend artikelInWork legt RODE loper uit voor nieuwe medewerkers
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.