Nepbushalte voor dementerenden

Array

Duitse verpleeghuizen hebben een bijzondere oplossing tegen weglopende Alzheimerpatiënten. Zij plaatsen een nepbushalte buiten het terrein.Uitvinder van het idee is het Benrath Senior Centre in Düsseldorf. Voor de deur staat een exacte replica van een gewone bushalte. Er stopt alleen geen bus. Patiënten die daar op de bus wachten kunnen zo eenvoudig door het personeel worden opgespoord. Het idee bleek zo succesvol dat verschillende andere instellingen het idee ook gaan uitvoeren.

Wachten
‘Het klinkt gek maar het help echt', zegt Franz-Josef Goebel, voorzitter van de hulporganisatie ‘Old Lions'. ‘Ze herkennen het bord van de bushalte en denken dat als ze maar wachten, ze wel thuiskomen.'

Vergeten
Verplegers benaderen de mensen bij de bushalte voorzichtig, zeggen dat de bus later komt en nodigen de wachtenden uit voor een kop koffie. Vijf minuten later zijn ze vergeten waarom ze met de bus wilden.

Zoeken
Het idee ontstond doordat politieagenten vermiste patiënten vaak moesten moeten zoeken. Ze waren dan ‘op weg naar huis' of naar familieleden die vaak niet meer bestaan.

Bron: TVV online & Telegraph

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen