Thuiszorgwerkers bezetten gemeentehuizen

Honderden thuiszorgmedewerkers, ouderen en gehandicapten hebben woensdag met de SP een aantal gemeentehuizen bezet. Daarmee protesteren ze tegen wat zij de afbraak van de thuiszorg noemen.  


De SP liet weten bezettingsacties te hebben voorbereid in elf gemeenten: Leiden, Bergen op Zoom, Den Haag, Zoetermeer, Hoorn, Hengelo, Enschede, Borne, Helmond, Weert en Roermond. Sinds de invoering van de WMO verkeert de thuiszorg in turbulentie.
Duurder personeel
De thuiszorginstellingen leveren meer dan voor de WMO lichte huishoudelijke zorg aan clienten. Op basis van het verleden hadden de instellingen duurder personeel ingehuurd voor zwaardere hulp in de huishouding. Daardoor is een aantal instellingen in financiele problemen geraakt.
85.000 handtekeningen
Tijdens de bezetting worden aan de verantwoordelijke wethouders symbolisch de 85.000 handtekeningen overhandigd die zijn geplaatst onder de petitie ‘Ja tegen goede thuiszorg en Nee tegen duizenden ontslagen’.
Petitie
Het SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant was aanwezig bij de actie in Leiden. In de ochtenduren overhandigde Kant de petitie aan staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid).
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen