NU’91 opent Meldpunt Arbeidsmarkt V&V

Array

NU’91 heeft het Meldpunt Arbeidsmarkt voor Verplegenden en Verzorgenden geopend. Hier kunnen alle verpleegkundigen en verzorgenden hun ervaringen melden die te maken hebben met de problemen op de arbeidsmarkt in de zorg.
‘’NU’91 hoort veel schrijnende verhalen van haar leden die het gevolg zijn van de arbeidsmarktproblematiek,’’ zegt Monique Kempff, voorzitter NU’91. ‘’Het is aan de orde van de dag dat verzorgenden gevraagd wordt om 10% van hun loon in te leveren of in een lagere functieschaal gezet worden omdat werkgevers in de financiële problemen zitten. Zorg kan niet meer goed verleend worden omdat er niet voldoende personeel aanwezig is. De tekorten in de zorg zijn vandaag al merkbaar en daar moeten we snel iets aan doen.’’

Om alle verhalen bij elkaar te brengen heeft NU’91 het Meldpunt Arbeidsmarkt geopend. Monique Kempff: ‘’Na de zomer zal het Ministerie van VWS met een plan komen voor de arbeidsmarktproblemen in de gezondheidszorg. NU’91 draagt hier aan bij door met constructieve oplossingen te komen. Dan is het voor ons ontzettend belangrijk dat we alle verhalen kennen van verpleegkundigen en verzorgenden.’’

Het Meldpunt Arbeidsmarkt is bereikbaar via [email protected] Alle verpleegkundigen, verzorgenden en andere werkenden in de directe zorgverlening kunnen problemen melden die te maken hebben met de arbeidsmarkt. Zoals de gevolgen van de WMO, gevolgen van fusies en reorganisaties, problemen omdat er te weinig personeel is, vacaturestops en problemen met inkomen en andere arbeidsvoorwaarden. Het meldpunt blijft de gehele zomer geopend.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen