Hulp bij zelfmoord of toch moord?

Array

Justitie onderzoekt of de zelfmoord van Frank van der List (38) uit Breda toch niet moord was, gepleegd door zijn vrouw Matty de J. (37). Volgens het Nederlands Forensisch Instituut had de man vier keer zoveel morfine in zijn lichaam als de inhoud van twee gevonden lege medicijnenstrips konden veroorzaken. Matty de J. stond gisteren voor de rechter omdat het OM vindt dat zij onvoldoende hulp bood toen haar man 30 april 2007 zelfmoord pleegde.

Volgens justitie riep de vrouw te laat medische hulp in en gaf ze de huisarts onjuiste informatie over de toestand van haar man. Daardoor sloeg de arts niet direct alarm. Van der List werd een dag later dood gevonden in zijn woning.
Hoewel de aanklager niet uitsluit dat Frank vóór de overdosis ook al morfinepillen slikte, acht hij een actieve rol van Matty evenmin ondenkbaar. ,,Ik heb geen strafbare feiten gepleegd,'' zei de verdachte, die vaak huilde, afwezig was en vragen niet beantwoordde.

Haar advocaat Ronald Drenth maakt zich geen zorgen over een aanklacht wegens moord. ,,Daar is geen sprake van. Het slachtoffer kan ook andere pillen hebben ingenomen, niet afkomstig uit strips.''

Het proces tegen De J. wordt eind november hervat.

Recente artikelen