Medinova sluit contract met UVIT voor de lage rughernia

Array

U kunt als UVIT verzekerde (Univé, VGZ, IZA en Trias) nu ook direct terecht voor deze ingreep bij onze kliniek.Medinova Kliniek Klein Rosendael te Velp voert al jaren de lage rughernia operatie uit via de endoscopische methode. Dit betekent dat we op minimaal invasieve wijze opereren, waardoor er voor u als patiënt een kleine operatiewond, weinig weefselbeschadiging en dus sneller herstel mogelijk is.

Wij opereren jaarlijks rond de 800 patiënten via deze methode waardoor we kunnen spreken van een hoge mate van expertise: het RUG EXPERTISE CENTRUM, Kliniek Klein Rosendael.

U kunt als UVIT verzekerde (Univé, VGZ, IZA en Trias) nu ook direct terecht voor deze ingreep bij onze kliniek. Wij zorgen dat u snel en deskundig wordt geholpen en behandelen u niet als patiënt maar als onze cliënt. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 026-3620680.

Wat verstaan we onder deze operatie:

De Lage Rug Hernia
De wervelkolom bestaat uit wervels van bot die met elkaar verbonden zijn door spieren, pezen en stevige banden. Tussen elke twee wervels bevindt zich een tussenwervelschijf. Een tussenwervelschijf (ook wel discus genaamd) bestaat uit een zachte kern die omgeven is door vezelachtige ringen. De discus maakt bewegingen mogelijk van de rug en heeft een schokbrekende functie. Achter de wervels liggen alle zenuwen bij elkaar, het ruggenmerg. Bij elke wervel komen links en rechts van het midden twee zenuwen naar buiten. Deze zorgen voor het gevoel en de beweging in een deel van het linker- of rechterbeen.
Soms treedt er een scheurtje op in de vezelachtige ringen van de discus. Als een deel van de zachte kern dan op de zenuwen drukt, spreken we van een hernia. Een hernia kan spontaan optreden, maar ook na een plotselinge, forse drukverhoging in de rug. Patiënten met een hernia kunnen klagen over hevige rugpijn vaak in combinatie met uitstraling in het been. Ook alleen pijn of een doof gevoel in een been of een voet kunnen een aanwijzing zijn. Soms is er sprake van een verminderde controle over de blaas of darmen. Een zenuw kan beschadigd zijn door de hernia. De zenuw kan na de operatie nog herstellen, maar dit duurt vaak maanden.

Op bovenstaande MRI foto is duidelijk de hernia te zien als zwarte uitstulping (de zachte kern) die tegen de zenuwen aandrukt.

De behandeling
De operatie duurt gemiddeld anderhalf uur en wordt onder volledige narcose uitgevoerd. Er wordt een huidsnede van ongeveer anderhalve centimeter gemaakt waardoor een huls wordt ingebracht. Door middel van een kijkoperatie worden via deze huls de kijkbuis en de hulpinstrumenten geschoven om de hernia te kunnen verwijderen. Met deze techniek is een minimale weefselbeschadiging, een verbeterd inzicht, een kortere ziekenhuisopname en een sneller herstel mogelijk. Het belangrijkste doel bij deze operatie is om de druk van de zenuw af te halen. De beknelde zenuw moet volledig vrij liggen. Dit vereist dat er rondom deze zenuw behalve discusmateriaal soms ook bot verwijderd moet worden.

Tenslotte
De hele herstelperiode duurt gemiddeld 4 tot 10 weken. Op het spreekuur

Recente artikelen