Verpleegkundige uit BIG geschrapt door relatie

Array

Een psychiatrisch verpleegkundige van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is uit zijn ambt gezet vanwege een relatie met een patiënte. Dat heeft het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg eerder deze week besloten.

De man begon in 2006 een seksuele relatie met zijn patiënte. De vrouw leidt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis en was tussen 2002 en 2004 opgenomen op de psychiatrische afdeling van het Maxima Medisch Centrum. Daar was de verpleegkundige nauw bij haar behandeling betrokken. In 2005 zocht de vrouw nadat ze was opgenomen in een polikliniek weer contact met de verpleegkundige. Hij bood haar gratis begeleiding aan, buiten het reguliere circuit om.

Er ontstond een hecht contact met wekelijkse bezoeken, dagelijkse telefoongesprekken en veel e-mails en smsjes. Zonder dat haar echtgenoot ervan wist begeleidde de verpleger de patiënte bij een galblaasoperatie in 2007.
Korte tijd later kwam de heimelijke relatie uit. Als gevolg van dramatische gevolgen voor haar gezin is de vrouw nu weer opgenomen. Het tuchtcollege oordeelt dat de verpleegkundige over de schreef is gegaan door een seksuele relatie met de patiënte aan te gaan. De tuchtrechter schrapt zijn inschrijving uit het register. Het ziekenhuis had de man al ontslagen.

Recente artikelen