Forse wachttijdvermindering spoedeisende hulp Medisch Spectrum Twente

Array

Urenlang wachten bij een afdeling Spoedeisende Hulp voor de behandeling van een kleine aandoening, is geen onbekend fenomeen in Nederland. Medisch Spectrum Twente wil zijn wachttijd fors verminderen door de nieuwe behandelwijze ‘short track’ die op 1 juli aanstaande zal worden ingevoerd op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH).De behandelwijze ‘short track’ richt zich op vier aandoeningen: kleine wondjes tot twee centimeter, insectensteken, brandwondjes en Corpus Alienum (vreemde lichamen, zoals splinters). De behandeling van deze kleine aandoeningen zal worden uitgevoerd door hiervoor speciaal opgeleide verpleegkundigen die werken volgens strikte protocollen.

Dat betekent een forse vermindering van de wachttijd. Ook de doorstroom op de afdeling wordt beter. Hiermee zal Medisch Spectrum Twente een efficiëntieslag maken en biedt zij een betere service aan patiënten.

De resultaten van de nieuwe behandelwijze zullen na de invoering worden geëvalueerd door de werkgroep die de behandelwijze ook heeft ontwikkeld, waaronder chirurg drs. B. P. Bertelink. Met kleine aandoeningen kan men voor behandeling in principe ook bij de huisarts terecht. Toch wil Medisch Spectrum Twente service bieden aan patiënten die om welke reden dan ook kiezen voor de afdeling spoedeisende hulp. Bron:MST

Recente artikelen