MCA behandelt herniapatiënten met nieuwe methode

Array

De neurochirurgen van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) werken met een nieuwe operatiemethode waardoor herniapatienten sneller genezen. Bij deze zogenoemde minimale invasieve operatie wordt een veel kleinere insnijding gemaakt dan bij de gebruikelijke ingreep.

minder schade
Bij een rughernia drukt een uitstulpende kern van een tussenwervelschijf op een zenuw. Dit veroorzaakt pijnklachten. Als voor een operatie wordt gekozen, dan is de minimale invasieve methode een mogelijkheid. De neurochirurg maakt in de huid een snee van twee centimeter en met gebruik van een buisje, microscoop en instrumentarium wordt de hernia verwijderd. Op deze manier wordt minder schade toegebracht aan de zachte weefsels, zoals spieren en pezen.
sneller genezen
Het resultaat is vergelijkbaar met de reguliere ingreep. Groot voordeel is een veel kleinere wond. Patienten genezen daardoor sneller en mogen ook eerder naar huis. De ingreep is verder pijnloos en er blijft nauwelijks een litteken achter. Patienten kunnen rekenen op zorgvuldig onderzoek vooraf en goede nazorg na de operatie.
vergoeding
Patienten kunnen na verwijzing door de huisarts binnen een week terecht voor een afspraak met een neurochirurg. Mocht een operatie nodig blijken, dan kan de patient met vier weken terecht.  Behandeling volgens de minimale invasieve operatiemethode wordt volledig vergoed.
MCA neurologisch behandelcentrum
De afdeling neurochirurgie van MCA is een van de dertien neurochirurgische behandelcentra in Nederland die de behandeling van een rughernia met deze operatiemethode aanbiedt. De MCA-neurochirurgen zijn zeer deskundig en ervaren met betrekking tot het behandelen van hernia’s. Per jaar behandelen zij driehonderd herniapatienten.
Bron:MCA
Hernia, rughernia, IDD Therapy, SDS, Accuspina, Janine Budding, Effectieve methode, Back pain, Herniated Disc, Bulging disc, Sciatica, IDD,Ivasive, invasief


Low back pain treatment, sciatica, herniated disc treatment, muscle spasm relief, slipped disc, 
neck pain and degenerative disc disease., low back pain, treatment, neck, sciatica, relief, IDD Therapy, 
Accu Spina, distributor, surgery, spinal, decompression, chronic, herniated disc, slipped, bulging, 
intervertebral, lumbar, cervical, discectomy, spinal fusion, laminectomy, traction, lower, care


Recente artikelen