60 Landrovers voor Rode Kruis

Array

Als één van de activiteiten ter gelegenheid van de 60e verjaardag van het merk, doneert Land Rover 60 auto’s aan het Britse Rode Kruis en aan verschillende andere nationale Rode Kruis-organisaties wereldwijd. De Land Rovers werden officieel overgedragen aan de President van The British Red Cross, HRH The Prince of Wales, tijdens een tuinfeest op Buckingham Palace. De auto’s, een mix van Defender, Discovery 3 en Freelander 2 modellen, werden voor deze speciale gelegenheid opgesteld op de binnenplaats van het paleis in de vorm van de Rode Kruis vlag.Dit jaar is het ook de 100e verjaardag van het Royal Charter dat door HM King Edward VII werd toegekend aan The British Red Cross. Deze twee belangrijke jubilea vormden een ideale gelegenheid om de inzet van de vrijwilligers, staf en donateurs van het Rode Kruis te vieren en te erkennen.
De helft van de gedoneerde auto’s zal wereldwijd worden ingezet voor hulpverlening in noodsituaties. Zo kunnen zo snel mogelijk medicijnen en medisch personeel naar noodgebieden worden gebracht. Voorbeelden hiervan zijn natuurrampen als cyclonen, overstromingen en aardbevingen. Nationale Rode Kruis-organisaties in Sierra Leone, Lesotho en Mongolia zijn enkele van de organisaties die auto’s ontvangen om te zorgen dat ze moeilijk toegankelijke gebieden gemakkelijker kunnen bereiken.

De rest van de auto’s wordt verdeeld over Groot-Brittannië om daar te helpen bij regionale operaties, zoals plaatselijke overstromingen, noodsituaties off-road en grote evenementen. Sommige van de Land Rovers zullen worden omgebouwd tot nood-ambulances en worden uitgerust met brancards, medische uitrusting en hulpverleningsapparatuur.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen