OctoPlus bewijst effectiviteit OP-145 in faseII-studie

Array

OctoPlus nv heeft de effectiviteit van OP-145 bewezen in een faseII-studie, zo meldt het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf maandag in een persbericht.
Het gaat op een nieuwe therapie voor de behandeling van chronische middenoorontsteking. OctoPlus zal de studie afsluiten aangezien het onderzoeksdoel is bereikt, meldt de onderneming verder.

Een onafhankelijke Data and Safety Monitoring Board (DSMB) maakte een formele interim analyse van de gegevens over veiligheid en werkzaamheid uit het Fase II onderzoek. Deze analyse laat zien dat behandeling met OP-145 veilig en effectief is, aldus Octoplus. De volledige en definitieve onderzoeksresultaten worden eind 2008 verwacht beschikbaar te zijn.

OctoPlus meldt dat het vanwege de positieve resultaten verder gaat met de voorbereidingen voor verdere ontwikkeling van OP-145. Het bedrijf gaat bovendien verder op zoek naar commerciele partners.

In november 2006 verleende OctoPlus een exclusieve licentie aan Green Cross Corporation, een Zuid-Koreaans farmaceutisch bedrijf. Dit ging om een licentie voor het ontwikkelen en op de Zuid-Koreaanse markt brengen van OP-145.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen