Letselslachtoffers bevrijd van speurwerk en onzekerheid

Array

Deze week start Mijnletsel.nl, een onafhankelijke website voor mensen die betrokkenen zijn bij letselschade. De actie vraagt om grotere aandacht voor het Keurmerk Letselschade dat dit jaar van kracht ging. De website is het initiatief van de Tilburgse registerexpert mr. Hans Noordsij. 'Ik wil getroffenen uit het doolhof aan -niet altijd even betrouwbare- informatie bevrijden'.

Eenzijdig
Het grootste probleem nu, is de overmaat aan informatie waar de betrokkene op stuit.
Wie op een zoekmachine het woord "letsel" intoetst krijgt al gauw een half miljoen resultaten te zien. Letselschadeslachtoffers, letselschadebureaus of -advocaten, verliezen hierdoor tijd en scherpte in de beginfase. Dit kost onnodig geld en energie van alle partijen.
En scherpte is nodig. Er bestaan al sites die de weg wijzen, maar hoe weet de getroffene welk vlees hij in de kuip heeft? Veel van de zogeheten informatiesites zorgen er vooral voor dat er clienten worden gescoord. De informatie wordt eenzijdig weergegeven, waardoor de getroffene 'inhoudelijk buiten spel wordt gezet' meent Noordsij.

Vaktermen verklaard

Mijnletsel.nl biedt een uitgebreid overzicht van de letselschademarkt (Letselplaza) en een op een wiki gebaseerde encyclopedie (Letselpedia). Op Letselplaza hebben al bijna 100 belangenbehartigers hun bedrijfsprofiel geplaatst. De lijst is uitgebreid met andere spelers in de letselschadewereld, zoals WA-schaderegelingsbureaus, medisch adviesbureaus, re-integratiebureaus en rekenbureaus.
'Letselpedia' legt de zoeker uit waar vaktermen voor staan. Hiermee worden schadezaken toegankelijker en komen betrokkenen beter tot eigen inzicht en voorkeur. Verder vindt de bezoeker er meer dan 200 links naar relevante sites.

Meedoen

Mijnletsel.nl betrekt mensen actief bij de totstandkoming van het complete informatiepunt.
Bedrijven plaatsen eigenhandig hun profiel, bezoekers kunnen op iedere pagina feedback geven, en iedereen kan meebouwen aan Letselpedia.

Gedragscode

Door de invoering van de Gedragscode Behandeling Letselschade (1 januari 2007)  en het Keurmerk Letselschade (per 1 januari 2008) is de aandacht voor de kwaliteit van de letselschadebehandeling flink toegenomen. In juni zijn de eerste keurmerken uitgereikt aan belangenbehartigers die aan de Keurmerkeisen voldoen. Mijnletsel.nl biedt de bezoeker de mogelijkheid om met een klik alleen die belangenbehartigers te zien die het Keurmerk Letselschade mogen voeren. Alle kantoren die het Keurmerk hebben zijn door Mijnletsel.nl dan ook uitgenodigd om hun bedrijfsprofiel (kosteloos) te plaatsen of te actualiseren.

Mijnletsel.nl
Mijnletsel.nl ontwikkelt in haar betrokkenheid bij transparantere en meer toegankelijke letselbehandelingen ook moderne toepassingen zoals "mijndossier" (privacy en overzicht). Eerder kwam Mijnletsel.nl ook met 'I-letsel', een systeem waarmee het traject van de afhandeling van letselschade via beveiligde omgeving geheel online plaatsvindt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen