Galapagos heeft geen financiering nodig

Array

Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft in 2008 en 2009 nog geen aanvullende financiering nodig. Door de partnerstrategie kan het bedrijf de oplopende kosten voor onderzoek voor een groot deel compenseren met succesbetalingen.

Het bedrijf maakte dit vrijdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Galapagos heeft betere resultaten geboekt in het voorbije halfjaar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het jonge bedrijf kreeg betalingen van verschillende grote farmaceutische bedrijven.

Galapagos kon het nettoverlies daardoor beperken tot 9,4 miljoen euro. Vorig jaar leed het bedrijf in de eerste zes maanden een verlies van 16,7 miljoen euro. De omzet groeide met 30 procent naar 33,6 miljoen euro. Onderzoekskosten
Doordat de geneesmiddelen die het bedrijf ontwikkelt vanaf dit jaar in de duurdere klinische fase komen, verwacht Galapagos dat de onderzoekskosten dit jaar oplopen tot circa 50 miljoen euro. In de klinische fase wordt getest op mensen.  De onderzoeksprogramma’s laten goede vooruitgang zien, aldus Galapagos. In de eerste helft van 2009 wil het bedrijf met medicijnen tegen reuma en botkanker de tweede fase van klinisch onderzoek ingaan. Nog dit jaar verwacht Galapagos een preklinisch kandidaatmedicijn voor artrose aan te kunnen kondigen.

Galapagos heeft de afgelopen tijd een aantal allianties gesloten met grote farmaceuten. Deze strategie biedt het bedrijf uitzicht op succesbetalingen die kunnen oplopen tot meer dan 1,7 miljard euro. In de eerste helft van dit jaar heeft Galapagos uit deze samenwerkingsverbanden 5,2 miljoen euro ontvangen. Daarnaast kreeg het bedrijf een subsidie van 4,4 miljoen euro van de Vlaamse overheid voor zijn reuma-onderzoeken.

Bron: Belegger.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen