Crucell meldt voortgang studies rabies, malaria

Array

Crucell nv heeft voortgang geboekt in zijn studies naar nieuwe vaccins en antistoffen, onder andere op het gebied van griep en rabies. Dat maakt het Leidse biotechbedrijf dinsdag bekend.

Het bedrijf heeft een eerste klinische fase-1-studie naar een antistoffencocktail tegen rabies of hondsdolheid in de VS afgerond, en verwacht voorlopige resultaten hiervan te presenteren op de RITA-conferentie in Atlanta op 1 oktober.

Crucell verwacht een tweede studie in de Filippijnen voor het einde van het jaar af te ronden. De resultaten volgt dan meestal “korte tijd later”, aldus chief executive Ronald Brus van het Leidse biotechbedrijf, tijdens een conference call in een toelichting op de tweedekwartaalcijfers.

Crucell heeft exclusieve distributierechten voor het rabiesmiddel in Europa en het recht om het te verkopen aan organisaties zoals Unicef. Unicef is momenteel al een grote afnemer van Crucells kindervaccincocktail Quinvaxem.

Het vaccin dat Crucell ontwikkelt tegen malaria, in samenwerking met het Britse gezondheidsinstituut NIAID, bevindt zich momenteel tevens in de eerste fase van een klinische studie. Crucell laat weten dat de eerste drie groepen patienten zijn ingeschreven, terwijl de recrutering voor de vierde en laatste groep binnenkort van start gaat. Het bedrijf verwacht voorlopige resultaten van deze studie nog in 2008 te kunnen publiceren.

Crucell is verder bezig met diverse programma’s voor vaccins tegen onder andere gele koorts, griep, tuberculose, ebola en hiv.

Volgens analist Jan Vandenbossche van Petercam is het belangrijkste nieuws dat Crucell dinsdag meldt over de pijplijn, dat over de programma’s op het gebied van rabies en malaria.


Bron: FD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen