Pfizer schikt met Liptor patentzaak met Apothex

Array

Pfizer heeft een schikking getroffen met het Canadese Apothex in een patentzaak die speelt rond de cholesterolverlager Lipitor. Dat heeft de Amerikaanse farmaceut bekendgemaakt, zonder details over de schikking vrij te geven.


Beide bedrijven waren verwikkeld in een geschil over de lancering van een generieke versie van Lipitor voordat het patent van het middel in juli 2010 afloopt. In juni van dit jaar schikte Pfizer in patentgeschillen met Ranbaxy Laboratories. Het Indiase bedrijf werd toegestaan om een vanaf november 2011 een generieke versie van het cholesterolmiddel te lanceren.


Bron: Reuters

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen