Lilly-lustmiddel voor kinderen door medische Overheid beschermd

Array

Stratterageheimen mogen niet openbaar!

Het Nederlands College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) rekt nodeloos een juridische procedure die duidelijk moet maken dat men het psychoticum voor kinderen, Strattera, onterecht in de handel heeft gebracht.

De stof is een vermomde Prozac en alle medische instanties, ook CBG, waarschuwen medici om geen SSRI`s aan kinderen of adolescenten voor te schrijven.

Terwijl de dagelijkse dagdosis (DDD- www.whocc.no/atcddd/) bij Prozac op 20mg staat, adviseert men 80mg Strattera voor gebruik bij kinderen.

Dezelfde werkzame stof, die zowel in Prozac als in Strattera actief is na afbraak door het lichaam, staat bekend als een psychoticum, omdat in de regel chronisch gebruik steeds met antipsychotica dient gecorrigeerd te worden.

Vandaar ook de term : bipolair, die wijst op het chemisch balanceren met psychotica en antipsychotica.

Bovendien wil CBG koste wat het kost vermijden dat zou bekend raken dat een ADHDbehandeling steunt op het chronisch psychotisch maken met hoge doseringen sterke psychotica.

Methylfenidaat met een DDD van 30mg, is als psychoticum en cocaïnestof, 30% actiever dan zuivere cocaïne.

Immers, indien artsen wel de vermeende tekorten of de onbalansen bij ADHD door bloedonderzoeken zouden vaststellen en net zoals men met diabetici doet, de tekorten of de onbalansen corrigeren met de gepaste preparaten, dan zou blijken dat dit bij ADHD helemaal niet lukt.

Vandaar het therapeutisch psychotisch maken met harddrugs, waarbij men liever verzwijgt dat een schijnbaar gunstig effect steunt op de gevarenreflex waarmee het zenuwstelsel reageert omdat het aangevallen wordt door stoffen die de bouwstenen ervan dosis per dosis verwoesten.

Wat meteen ook verklaart waarom een ADHD-behandeling uiteindelijk gepaard gaat met corrigerende neuroleptica, zogezegd om de karakterstoornissen eigen aan de ziekte, aan te pakken.

De drie bedrijven die ADHD-psychotica verkopen (Janssens Pharmaceutica, Lilly en Novartis) slijten ook dure antipsychotica.

Respectievelijk Risperdal, Zyprexa en Leponex waren goed voor 1093, 1005 en 3277 doden in dezelfde periode waarbij voor Vioxx `maar` 932 sterfgevallen werden gemeld.

Vioxx werd geschrapt, terwijl de `vitale` antipsychotica om een ADHDbehandeling bij te sturen, ongemoeid bleven en zelfs een registratie voor gebruik bij kinderen verkregen, terwijl ze niet eens uitgetest waren om door kinderen geslikt te worden.

Die registratie voor kinderen kwam er als een paniekmaatregel, nadat psychiatrische instellingen en speciale jeugdzorg overspoeld werden door psychotisch gemaakte ADHD-kinderen.

Niemand die kan inzien waarom verantwoordelijke (politieke) Overheden hier niet ingrijpen, en CBG nu net omgekeerd laten handelen dan de oorspronkelijke missie.

 

Fernand Haesbrouck

Apotheker

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen