Eerste specialisten in Klinische Voeding studeren af

Array

VU en Vumc benadrukken belang voedingsonderzoek

 

Donderdag 28 augustus studeren de eerste studenten af die zich binnen de opleiding Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit gespecialiseerd hebben in Klinische Voeding. Binnen de masterdifferentiatie Voeding & Gezondheid hebben zij vakken gevolgd als “Voeding bij ziekte” en “Voedingsonderzoek in de klinische setting”. Ook een klinische stage van een half jaar behoorde tot hun programma. De jonge onderzoekers zijn klaar om zelf klinisch voedingsonderzoek uit te voeren in ziekenhuizen of op andere plekken binnen en buiten de gezondheidszorg.

 

 

Bijna-afgestudeerde Eva Leistra: “Ik ben deze maand gestart als Onderzoeker In Opleiding (OIO) bij de afdeling Dietetiek en Voedingswetenschappen van het VU medisch centrum. De komende jaren ga ik onderzoek doen naar ondervoeding op de polikliniek van het ziekenhuis. De specialisatie Klinische Voeding heeft me kennis en ervaring gebracht om dit te kunnen doen.”

Emilie Stassen: “Ik ben dietist en heb een eigen praktijk. Met de opgedane kennis ga ik de komende jaren onderzoek integreren in mijn patientenzorg en zal zo proberen de kwaliteit van de voedingszorg te verbeteren.”

 

Het Instituut voor Gezondheidswetenschappen van de VU en de afdeling Dietetiek & Voedingswetenschappen van het VUmc verwachten dat het klinisch voedingsonderzoek hiermee een nieuwe impuls krijgt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen