UMCU en Philips gaan intensiever samenwerken

Array

Universitair Medisch Centrum Utrecht en Philips hebben vandaag een intentieverklaring getekend om intensiever samen te gaan werken. Doel van de samenwerking is het vinden van nieuwe oplossingen voor diagnose, onderzoek en behandeling van hart- en vaatziekten, hersenaandoeningen en kanker.


Philips en het UMCU gaan samenwerken aan onderzoeksprojecten waarbij medische beeldvormingstechnieken worden toegepast op hersenaandoeningen, kanker, hart- en vaatziekten, spier- en botaandoeningen en longziekten. Het gebruik van beeldvormingstechnieken ten behoeve van oncologische interventies vormt een belangrijk aandachtsgebied in de samenwerkingsovereenkomst. Philips en het UMCU verwachten dat de overeenkomst zal resulteren in nieuwe behandelingsmethoden die uiteindelijk zullen leiden tot een betere kwaliteit van de zorgverlening.

“Met deze intentieverklaring brengen we onze ambitie om te innoveren, in patientenzorg en in kennisdelen tot uitdrukking. We willen een brug slaan tussen fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en behandelmethodes voor de patient. De samenwerking die er met Philips al is op het terrein van hart- en vaataandoeningen, hersenziekten en kanker krijgt een extra impuls”, aldus prof.dr. Geert Blijham, voorzitter Raad van Bestuur UMC Utrecht.

“Hoogwaardige gezondheidszorg begint bij zorgprofessionals die in teams samenwerken in het belang van de patient,” aldus Steve Rusckowski, president-directeur van Philips Healthcare en lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Philips Electronics. “Het UMCU en Philips kennen een lange geschiedenis van samenwerking aan de ontwikkeling van baanbrekende medische technologieen voor allerlei toepassingen op het gebied van radiologie, cardiologie, neurologie en oncologie. Ons succes is gebaseerd op onze nauwe samenwerking. Onze mensen werken met veel plezier samen met het team van het UMCU, en hun clinici maken graag gebruik van onze onderzoeksfaciliteiten. We willen hierop voortbouwen en ons richten op de ontwikkeling van oplossingen die de gehele zorgcyclus bestrijken, van diagnose tot behandeling, herstel en nazorg.”

Bron:UMCU


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen