Zorgverzekeraar Agis gaat investeren in E-fitzones

Array

Zorgverzekeraar Agis gaat investeren in zogeheten E-fitzones in scholen en instellingen. Jongeren en volwassenen die normaal niet of weinig sporten, kunnen via games woden aangezet tot meer bewegen. Agis heeft dat woensdag bekendgemaakt. In een Eindhovens sportcomplex liet Agis een experiment houden met ‘gaming’ en fitness. Het blijkt zo succesvol te zijn dat Agis nu ook op twee ROC-scholen in Breda en Bergen op Zoom een E-fitzone inricht. Volgens een woordvoerder volgen later nog meer centra. Zorgverzekeraars zoeken naar wegen om te voorkomen dat mensen ziek worden. De verzekeraars hopen op die manier veel kosten te kunnen besparen.


Wii fit is ook zo’n systeem wat kan worden ingezet om meer te gaan bewegen. Na Wii-sports, Wii-fit, Wii-sporstparty is er nu ook Wii-Family Trainer! Zoals de naam al doet vermoeden, is dit actieve spel er op gericht je hele familie te laten zweten. Je kunt bijvoorbeeld gezellig, alleen of met nog iemand, gaan wildwatervaren, touwtjespringen, rijden in mijnwagentjes of gaan boomstamspringen. De games zijn gesitueerd in kleurrijke en fantasievolle omgevingen zoals de jungle, een spookhuis met zombies en een sprookjeswereld.


Wii-mat

Bijzonder aan deze nieuwe Wii-game, is dat hij bestaat uit het spel en een Wii-mat. Deze krijg je er net als bij Wii-fit gewoon bij. Je kunt dus meteen sportief aan de slag! Je speelt de games met de afstandsbediening en de speciale speelmat. Zo train je dus gezellig je hele lichaam.


Win een Wii Fit

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen