Ziekenfonds geeft korting voor reis naar Turkije

Array

Het Onafhankelijk Ziekenfonds geeft acht procent korting aan wie met het reisbureau Mare Tours een gezondheidsreis naar Turkije boekt. Tijdens een verblijf van acht dagen in een vijfsterrenhotel aan het strand van Bodrum leer je alles over gezond leven.



Wat is een Gezondheidsreis?
In het idyllische Bodrum in Turkije word je ondergedompeld in een oase van rust en leer je hoe je ongezonde gewoontes uit je levensstijl kunt filteren. Wil je de neerwaartse spiraal van slechte voedings- en bewegingspatronen een halt toeroepen? Dan kan een gezondheidsreis naar Turkije een gezond keerpunt in je levensstijl betekenen. Na een grondige check-up door de dokter kan deze ommekeer aanvangen. Wat mag je verwachten?

  • acht dagen verblijf in een degelijk hotel en dit in combinatie met een aangepaste voeding met voldoende variatie en dagelijkse lichaamsbeweging onder professionele begeleiding
  • leren om uw voedingspatroon te veranderen met de juiste voedselcombinaties die nadien gemakkelijk te integreren zijn in uw dagelijkse levenswijze
  • een motiverende team spirit en een stimulans om gezonder te gaan leven

LET OP! De klemtoon van de Gezondheidsreis ligt op het verbeteren van je eetgewoontes en op fysische activiteiten. Elke dag worden er fysische activiteiten gepland en geniet je maaltijden die voorafgaandelijk door een dietiste werden samengesteld. De toeristische uitstapjes zijn beperkt. Kortom, de Gezondheidsreis wijkt af van de klassieke vakantie van zee en strand. Maar nog nooit zal je met zo’n tevreden gevoel zijn terug gekeerd uit vakantie!

Leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen die aangesloten zijn bij de aanvullende verzekering van het ziekenfonds, genieten een korting van 8% op de prijs voor een Gezondheidsreis in Turkije.

2. Waar worden de Gezondheidsreizen georganiseerd?

Voor deze gezondheidsreizen verblijf je in een 5-sterren hotel, Yasmin Bodrum Resort (http://www.yasminbodrum.com/), bij de historische stad Bodrum aan de Egeïsche Kust. Het hotel is aan het strand gelegen. Je kunt er gebruik maken van de binnen- en buitenzwembaden, en een volledig uitgeruste fitnessruimte. Zij die willen kunnen in het thalasso van het hotel terecht voor massages of gezichtsverzorging.

3. Wie kan een Gezondheidsreis in Turkije boeken?

Iedereen die zijn voedings- en bewegingspatroon wil wijzigen in een aangenaam kader, om zo zijn fysieke en psychische welzijn te verbeteren.

Heb je last van overgewicht of wil je gewoon kennis maken met een gezondere levensstijl? Tijdens de Gezondheidsreis word je begeleid en krijg je advies over voeding en lichaamsbeweging. De fysische activiteiten worden hierbij uitgewerkt rekening houdende met je fysische mogelijkheden.

Ter plaatse kan je rekenen op de professionele begeleiding van een dietiste en meerdere fysiotherapeuten. In het hotel zelf is ook een medische ploeg aanwezig die 24u op 24u beschikbaar is.

4. Wat houdt de Gezondheidsreis in Turkije concreet in?

Het verblijf is georganiseerd volgens een dagelijks programma waarbij de gezonde voeding en lichaamsbeweging de rode draad zijn :

  • 8u00: Fit ontwaken.
  • 8u15: Controle op de weegschaal.
  • 8u30: Ontbijt, gezonde voeding met koffie of thee.
  • 9u00: Wandeling onder professionele begeleiding 4 of 8.6 km. Deze wandeling wordt ook als Nordic Walking gedaan.
  • 11u00: Tussendoortje.
  • 11u15: Uiteenzetting door een voedingsdeskundige of plaatselijke dokter. Alle uiteenzettingen worden naar het Nederlands en het Frans vertaald.
  • 12u15: Fitness of aerobic: ± 45 min.
  • 13u30: Middagmaal met aangepaste gezonde voeding.
  • 15u00: Wandeling 4 of 8.6 km.
  • 17u00: Tweede tussendoortje.
  • 17u15: Vrij gebruik van het verwarmd binnenzwembad. Facultatief: yoga en massages (enkel na reservatie mogelijk).
  • 19u00: Avondmaal met aangepaste gezonde voeding.

Avondanimatie: 2 x per week live muziek, 1 x per week Bingo, 1 x per week kaartavond.

Om het effect van fysische inspanningen ten volle te ervaren, is het aanbevolen om min. 3u per dag aan lichaamsbeweging te doen. Indien men niet gaat wandelen, kan men deelnemen aan de aquagym in het thalasso zwembad. Krachttraining ± 45 min. ter bevordering van de vetverbranding wordt ook voorzien.

5. Wanneer worden de Gezondheidsreizen georganiseerd?

De Gezondheidsreizen in Turkije worden vanaf midden oktober 2008 tot midden juni 2009 georganiseerd.
Een Gezondheidsreis boeken kan je tijdens het hele jaar doen. Hoe je moet boeken lees je onder punt 12.

6. Hoe lang duurt een Gezondheidsreis?

De Gezondheidsreis duurt 8 dagen, maar je kunt het ook voor 2 weken of langer boeken indien je dit wenst. Je vertrekt steeds op een dinsdag. Andere afreisdata zijn op aanvraag .

7. Gaat het om individuele reizen of om reizen in groep?

De Gezondheidsreis is een groepsreis. De teamspirit van de groep zorgt voor een motiverende werking. Alle deelnemers volgen hetzelfde programma, maar iedereen werkt de fysische bewegingen af volgens zijn eigen mogelijkheden en ritme. De maaltijden worden samen genoten.

8. Vanuit welke luchthaven vertrek je?

De vluchten naar Turkije vertrekken steeds vanuit de luchthaven van Zaventem. Naargelang de reisdata, is het een rechtsreekse vlucht Brussel – Bodrum of een vlucht Brussel – Bodrum via Istanbul. Het reisbureau zal je hierover informeren.

9. Zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen in Turkije aanwezig?

Nee, de Onafhankelijke Ziekenfondsen hebben geen vertegenwoordigers ter plaatse, maar werken nauw samen met het reisbureau Mare Tours dat deze reizen tot in de puntjes organiseert. Ter plaatse leidt een tweetalige reisbegeleiding alles in goede banen. Daarnaast worden de deelnemers aan de Gezondheidsreis ook bijgestaan door een Belgische dietiste en door fysiotherapeuten.

10. Welke taal wordt er ter plaatste gesproken?

De reisbegeleiding die de deelnemers ter plaatse begeleidt, is perfect tweetalig.

Het personeel van het hotel spreekt Engels. De reisbegeleiding en de dietiste kunnen je steeds helpen indien nodig.

De uiteenzettingen door de dietiste verlopen in het Frans maar met een simultane vertaling naar het Nederlands. De uiteenzetting door de arts gebeurt in het Engels of Duits, maar wordt simultaan vertaald naar het Nederlands en het Frans.

11. Hoeveel betaal je voor een Gezondheidsreis in Turkije?

Naargelang de vertrekdata schommelt de prijs tussen € 915 en € 995 per persoon. In deze prijs zijn alle kosten van de vlucht, het verblijf en de professionele begeleiding ter plaatse inbegrepen.

Leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen die aangesloten zijn bij de aanvullende verzekering van het ziekenfonds, genieten een korting van 8% op de prijs voor een Gezondheidsreis in Turkije.
Zijn niet in de prijs inbegrepen:

  • Alle persoonlijke uitgaven;
  • Massages en gezichtverzorgingen in het hotel;
  • Drank buiten de maaltijden, met uitzondering van water;
  • Eventuele annulatie- en bijstandsverzekering aan 5,8% van de reissom;
  • Eventuele verhogingen van brandstofprijzen en luchthaventaksen.

Een extra week Gezondheidsreis, kost € 550 per persoon.

12. Waar kan je terecht voor meer precieze informatie over de Gezondheidsreis in Turkije of om een Gezondheidsreis te boeken?

Voor meer informatie en boekingen kan je surfen naar www.gezondheidsreizen.be

Recente artikelen