Pasgeboren baby is inspiratie voor beschermende en herstellende crème

Array

Marion Oudshoorn ontwikkelde een crème die qua structuur en eigenschappen op vernix caseosa lijkt, de witte vettige substantie die op de huid van pasgeboren baby’s te vinden is.  Deze synthetische biofilm is interessant voor toepassingen om de huid te beschermen of te herstellen na beschadiging. Vernix caseosa heeft ook deze eigenschappen.


In tegenstelling tot bestaande crèmes kan de structuur van deze nieuwe biofilms de structuur van de hoornlaag (buitenste laag van de huid) benaderen, wanneer ze op de juiste wijze worden ontworpen. De toepassing van de formuleringen op beschadigde muizenhuid bevorderde in alle gevallen het herstel van de huid. Eén van de biofilms vertoonde het sterkste effect en kwam het beste overeen met vernix caseosa.

De ontwikkelde biofilms zijn werkzaam als huidbescherming en bevorderen het herstel van de huidbarrière. Deze unieke systemen hebben veel potentie om zieke, droge en premature huid te beschermen en wondgenezing te bevorderen.

01-10-2008, 16:15 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Marion Oudshoorn, Farmaceutische Wetenschappen Proefschrift: Composite of microgels and lipids as biofilm to restore skin barrier function Promotor 1: Prof.dr.ir. W.E. Hennink Promotor 2: Prof.dr. J.A. Bouwstra

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen