Nieuwe richtlijn ‘Triage op de spoedeisende hulp’

Array

In 2004 is de richtlijn ‘Triage op de spoedeisende hulp’ voor het eerst gepubliceerd. Triage is een systeem voor het classificeren van de urgentie van patienten die zich presenteren op de afdeling spoedeisende hulp. Een belangrijk middel om systematische triage in de praktijk in te voeren, is een richtlijn met aanbevelingen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek én die gedragen wordt door de professionals in het veld.

Ziekenhuizen worden in toenemende mate geconfronteerd met problemen rond de groei van het aantal patienten door de vergrijzing en toename van zogenoemde ‘zelfverwijzing’. Daarom is in een samenwerking tussen het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (NVSHV) en het LEVV gewerkt aan de herziening van de richtlijn Triage. Een belangrijk onderdeel van de herziening is de toevoeging van een implementatieplan gebaseerd op praktijkonderzoek.

De herziene richtlijn is een organisatorische richtlijn om systematische triage te bevorderen en de handelwijzen van de spoedeisende hulp-verpleegkundigen te standaardiseren. Met het uiteindelijke doel om correcte urgentieclassificaties mogelijk te maken en gezondheidsschade bij de patient te voorkomen. Momenteel wordt er door de HAN een pilotonderzoek uitgevoerd naar de implementatie van de richtlijn. U kunt de richtlijn triage_rl_2005 download


Nadere inlichtingen over de ontwikkeling van de herziene richtlijn ‘Triage op de spoedeisende hulp’ zijn verkrijgbaar bij Else Poot via e.poot

@levv.nl
of 030 291 90 39.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen