Laatste stand van zaken operatiekamers IJsselmeerziekenhuizen

Array

Laatste stand van zaken operatiekamers IJsselmeerziekenhuizen


Om 18.30 uur is er een persconferentie geweest om een update te geven van de stand van zaken met betrekking tot de tijdelijke buiten gebruik stellen van de operatiekamers van de IJsselmeerziekenhuizen. Tijdens deze persconferentie zijn de volgende mededelingen gedaan.


  • Er is een crisisteam geformeerd bestaande uit het managementteam en de leiding van de medische staf. Dit team komt op vaste tijdstippen bijeen.
  • Vanwege de veiligheid van moeder en kind zijn de verloskamers gesloten omdat zonder OK faciliteiten geen veilige zorg kan worden gegarandeerd.
  • IJsselmeerziekenhuizen heeft de burgemeester daarom gevraagd een verzoek in te dienen voor het plaatsen van twee mobiele OK’s. Deze zijn vooral belangrijk voor de acute zorg, zoals verloskunde. Voordeel van deze mobiele OK’s is dat ze binnen enkele dagen operationeel kunnen zijn.
  • Over de plaatsing kan de IJsselmeerziekenhuizen niet zelf beslissen. Daarvoor is morgen om 12.00 uur een overleg gepland om tot een definitief besluit te komen. Dit overleg vindt plaats op het ministerie van Volksgezondheid met de minister, de burgemeester en de Commissaris van de Koningin.
  • Morgen zal om 14.00 uur opnieuw een persconferentie worden belegd in de Urkerzaal van het ziekenhuis in Lelystad. Dan zal ook duidelijkheid worden gegeven over welke ziekenhuizen in de regio de planbare zorg over zullen nemen. Bovendien zal dan duidelijk zijn of mobiele units worden ingezet.
  • Er is een algemeen informatienummer voor patienten ingesteld 0320 271979. Deze is tijdens kantoortijden bereikbaar.
  • Patienten ontvangen op korte termijn een brief met de informatie over de laatste stand van zaken.
  • Personeel en medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd, onder andere door middel van een personeelsbijeenkomst.
  • Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

    Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

    Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

    De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

    Recente artikelen