Gezocht 1260 SEH artsen

Array

“De vergrijzing belast de goede werking van de spoeddiensten. Op maandag komen er veel meer 75-plussers binnen dan op andere weekdagen. Dat vertraagt de doorstroming van patienten.” Dat zegt Jan Stroobants, voorzitter van de Belgische Vereniging van Spoedartsen (BeCEP). Hij vraagt meer personeel en een betere samenwerking van de spoeddiensten. Dat schrijven de Concentra-kranten. In Belgie zijn er volgens de jongste cijfers van BeCEP minimum 1.860 spoedartsen nodig. Momenteel zijn er slechts 600 aan de slag, van wie een groot deel parttime werkt. De tekorten worden opgevangen door artsen die daarvoor geen specifieke opleiding hebben gevolgd. Op maandag komen veel meer patienten ouder dan 75 binnen dan op een andere weekdag. Dat komt doordat veel verzorgers de symptomen dan pas opmerken. Omdat deze patienten vaak ernstige problemen hebben en minder mondig zijn, duurt hun verzorging langer en verloopt de doorstroming van andere patienten trager. De toenemende vergrijzing het laattijdig medisch hulp zoeken zorgt er tevens voor dat het aantal gehospitaliseerden steeg van 28% in 2000 tot 40%. Huisartsen verwezen ook meer patienten door. Een toename van 19% (2000) tot 20%.


Bron: Medinews.be

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Gezocht 1260 SEH artsen"

  1. Gezocht 1260 SEH artsen | Medicalfacts.nl « Wat zeggen de weblogs over (acute)zorg.

    […] Gezocht 1260 SEH artsen | Medicalfacts.nl september 24, 2008 at 2:43 pm | In Uncategorized | Tags: ketenzorg, ziekenhuis Published by Redactie Medicalfacts/Janine Budding September 24th, 2008 in seh. “De vergrijzing belast de goede werking van de spoeddiensten. Op maandag komen er veel meer 75-plussers binnen dan op andere weekdagen. Dat vertraagt de doorstroming van patiënten.” Dat zegt Jan Stroobants, voorzitter van de Belgische Vereniging van Spoedartsen (BeCEP). Hij vraagt meer personeel en een betere samenwerking van de spoeddiensten. Dat schrijven de Concentra-kranten. In België zijn er volgens de jongste cijfers van BeCEP minimum 1.860 spoedartsen nodig. Momenteel zijn er slechts 600 aan de slag, van wie een groot deel parttime werkt. De tekorten worden opgevangen door artsen die daarvoor geen specifieke o [From Gezocht 1260 SEH artsen | Medicalfacts.nl] […]

Comments are closed.

Recente artikelen