Defensie vecht voor kinderen met kanker

Dat je met samenwerking veel kunt bereiken, werd zaterdag duidelijk op de luchtmachtbasis in Volkel. Defensie organiseerde daar een supersnelle en onbezorgde dag voor kinderen met kanker uit het UMC St Radboud in Nijmegen.

Lange rijen met Ferrari’s en zelfs een Lamborghini stonden opgesteld, blinkend in de zon. Met hoge snelheden werden de kinderen, hun broers en zussen en hun ouders over het ‘circuit’ rondgereden. Ze gingen zo hard, dat de snelheden vaak niet te meten waren. Even kon iedereen zijn zorgen vergeten. Niemand staarde een ander aan. Alle aanwezigen wisten tenslotte waar die kale koppies, de pruiken en de slangetjes in de neus voor waren. Ja, deze kinderen hebben kanker, maar tijdens deze zonovergoten dag (zelfs het weer liet zien wat samenwerking is) schoof dat naar de achtergrond. Samen met de vrijwilligers genoten de kinderen en hun familie van de supersnelle auto’s, van de opstijgende F-16’s, van de demonstraties van de hondengeleiders en de brandweer, en van een heerlijke lunch.

De luchtmacht werft met ‘één team, één taak’, maar ziet die ene taak duidelijk breed. En zo moet het ook. Samenwerking tussen de zorg en defensie bestaat al langer: medici worden uitgezonden naar de brandhaarden in de wereld.

De luchtmachtbasis in Volkel werkt bovendien specifiek samen met het UMC St Radboud. Naast de faciliteiten die zij biedt aan het Mobiel Medisch Team en de traumahelikopter van Acute Zorgregio Oost (AZO), een indirecte bijdrage aan de patientenzorg, draagt defensie met deze topdag voor zieke kinderen ook een steentje bij aan de directe zorg.

Chapeau!

Door Ingeborg Hakstege (AZO)

Ook gepost op www.azo.nl/blog.htm


2 thoughts on "Defensie vecht voor kinderen met kanker"

  1. Wij hebben er enorm van genoten en Karlijn is vandaag met een enorme smile op haar gezicht naar school gegaanom te vertellen wat ze heeft meegemaakt.

  2. Acute Zorgregio Oost

    Monique : Daar doen we het allemaal voor !

Comments are closed.

Recente artikelen