Complicaties bij heupprothese

Array

Het plaatsen van een totale heupprothese is binnen de orthopedie een van de meest dankbare operaties, waarbij de kwaliteit van leven van de patient sterk verbetert. Doorgaans levert deze operatie geen problemen op. Toch kunnen er ook na een heupprothese complicaties ontstaan. De belangrijkste zijn infecties, luxaties en het ontstaan van heterotope ossificatie (HO). HO is het vormen van bot buiten het skelet. Als er na de operatie ontstekingsremmende pijnstillers (NSAIDs) worden gegeven komt deze ongewenste botvorming minder voor. Veel patienten ondervinden echter bijwerkingen van deze medicijnen.

Orthopedisch chirurg Huub van der Heide onderzocht daarom enkele alternatieven. Een behandelingsduur van drie dagen geeft slechtere resultaten. Nieuwere middelen met minder bijwerkingen, geven vergelijkbare resultaten. Verder is gekeken naar het effect van deze middelen op botingroei bij geiten. De ingroei werd hierbij niet gestoord.

Promovendus/a
drs. H.J.L. (Huub) van der Heide
Proefschrift
The prophylactic effect of non-steroidal anti-inflammatory drugs on heterotopic ossification after total hip arthroplasty
Promotor(es)
prof. dr. A. van Kampen
Copromotor(es)
dr. B.W. Schreurs
dr. W.J. Rijnberg
Datum
maandag 6 oktober
Tijd
15.30 uur
Locatie
Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen