Dit najaar voeren zes GGD’en in Gelderland en Overijssel een onderzoek onder volwassenen

Array

Via regelmatig onderzoek wil de GGD inzicht geven in de gezondheidssituatie van de bevolking. Zo werd in 2005 een onderzoek onder ouderen en in 2007 onder jongeren uitgevoerd. Op basis van de resultaten van deze onderzoeken stellen de gemeenten lokale nota’s voor gezondheidsbeleid op. De resultaten van het onderzoek zullen in 2009 bekend zijn.

Dit najaar voeren zes GGD’en in Gelderland en Overijssel een onderzoek onder volwassenen uit. Via een aselecte steekproef uit het bevolkingsregister van alle gemeenten in Oost-Nederland is een groep van 83.000 inwoners geselecteerd. Deze inwoners worden door de GGD uitgenodigd om een enquête – wat schriftelijk maar ook via internet kan – in te vullen met uiteenlopende vragen over hun gezondheid, welbevinden en leefstijl. Het onderzoek gebeurt op vrijwillige basis en de gegevens worden anoniem verwerkt. Via regelmatig onderzoek willen deze GGD’en inzicht geven in de gezondheidssituatie van de bevolking. Zo werd in 2005 een onderzoek onder ouderen en in 2007 onder jongeren in Oost-Nederland uitgevoerd. Op basis van de resultaten van deze onderzoeken stellen de gemeenten lokale nota’s voor gezondheidsbeleid op. De resultaten van het onderzoek zullen in 2009 bekend zijn.


De GGD Nijmegen houdt een groot onderzoek in de regio Nijmegen. Elfduizend volwassenen wordt gevraagd mee te doen. De GGD wil inzicht krijgen in de leefstijl en gezondheidssituatie van inwoners. Mensen kunnen de vragenlijst via internet invullen. Ondervraagden krijgen dan direct een persoonlijk gezondheidsadvies en tips voor een gezonder leven. Schriftelijk meedoen aan het onderzoek kan ook. De resultaten worden volgend jaar bekend, zo meldt Omroep Gelderland.


GGD Regio IJssel-Vecht start donderdag 16 oktober met een grootschalig onderzoek onder volwassenen in twaalf gemeenten. Zaterdag ontvangen gemiddeld zo’n duizend inwoners per gemeente in de leeftijd van 19 tot 65 jaar een uitnodiging om mee te doen. Gemeenten, welzijns- en zorginstellingen gebruiken de resultaten van dit onderzoek om hun beleid en activiteiten zo goed mogelijk af te stemmen op de vragen en behoeften van volwassenen.


De GGD regio Gelre-IJssel voert in de maanden oktober en november van 2008 een grootschalig onderzoek uit onder volwassenen in de regio Gelre-IJssel. Half oktober ontvangen 21.000 inwoners in de leeftijd van 19 tot 65 jaar een uitnodiging om mee te doen. Gemeenten, welzijns- en zorginstellingen gebruiken de resultaten van dit onderzoek om hun beleid en activiteiten zo goed mogelijk af te stemmen op de vragen en behoeften van volwassenen.

Korte vragenlijst

Dit najaar voert GGD Gelre-IJssel een onderzoek onder volwassenen uit. Via een aselecte steekproef uit het bevolkingsregister van alle 21 gemeenten in de regio is een groep van 21.000 inwoners geselecteerd. Deze inwoners worden door de GGD uitgenodigd om een enquête in te vullen met uiteenlopende vragen over hun gezondheid, welbevinden en leefstijl. Het invullen van de enquête kan schriftelijk, maar ook via internet. Dat laatste heeft als voordeel dat de respondent na het invullen van de vragenlijst direct een persoonlijk gezondheidsadvies krijgt. Het onderzoek gebeurt op vrijwillige basis en de gegevens worden anoniem verwerkt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen