DNA-festival bij Leids LUMC

Array

Het Leids Universitair Medisch Centrum houdt komend weekend een dna-festival. Professionele dna-onderzoekers leiden twee groepen belangstellenden rond over de afdeling Humane Genetica. Hier zit ook de afdeling waar eerder dit jaar voor het eerst ter wereld het volledige dna van een vrouw is ontrafeld.

Bezoekers kunnen ook zelf een gedeelte van de dna-puzzel proberen op te lossen. Er zijn twee rondleidingen op zaterdag en twee op zondag. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) organiseert in het kader van het landelijke DNA-festival een tweetal interessante rondleidingen. De rondleidingen, onder leiding van professionele DNA onderzoekers, vinden plaats in de afdeling Humane Genetica in Gebouw 2 aan de Einthovenweg 20. Hier bevindt zich het Genome Technology Center (LGTC), waar eerder dit jaar voor het eerst ter wereld het volledige DNA van een vrouw is ontrafeld. Bezoekers kunnen ook zelf een stukje van de DNA-puzzel proberen op te lossen

De rondleidingen vinden plaats op zaterdag 18 en zondag 19 oktober ( tijdens de Wetenschapsdag) om 13.00 uur en om 14.00 uur en starten vanaf de ingang van Naturalis. DNA-onderzoekers begeleiden de deelnemers naar Gebouw 2 van het LUMC. Het programma start met een presentatie over DNA-onderzoek. Er kunnen per keer maximaal 30 personen meedoen.


Het landelijke DNA-festival is een initiatief van het Centre for Society and Genomics.

Meer info: www.lumc.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen