Hoogleraar Scheltens (VUmc) ontvangt eredoctoraat van University College London

Array

Prof.dr. Philip Scheltens is per 1 oktober jl. benoemd tot eredoctor aan het University College London (UCL). Scheltens is hoogleraar neurologie aan VU medisch centrum en hoofd van het Alzheimercentrum VUmc. Deze benoeming aan een van de meest vooraanstaande universiteiten van Europa past in de versterking van de strategische alliantie tussen beide organisaties op het gebied van Alzheimeronderzoek. Naast uitbreiding van het onderzoek is ook het geven van onderwijs en het begeleiden van de opleiding een essentieel onderdeel van de benoeming van Scheltens. University College London (UCL). en VUmc werken samen aan Alzheimeronderzoek. Scheltens gaat na zijn benoeming als hoogleraar neurologie lesgeven aan jonge onderzoekers van het UCL en de opleidingen in Londen begeleiden.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen