Onderzoek naar vaccin tegen longbacterie in Amphia ziekenhuis

Array

Amphia is een van de ruim twintig ziekenhuizen die meedoen aan een landelijk onderzoek naar de werking van een nieuw vaccin tegen de pneumokokken bacterie. Deze bacterie kan onder meer longontsteking veroorzaken. Kinderen worden nu al gevaccineerd tegen deze bacterie, omdat deze bij hen hersenvliesontsteking kan veroorzaken.

De Gezondheidsraad heeft al twee keer onderzocht of uitbreiding van de vaccinatie naar ouderen zinvol is, maar is niet tot een besluit gekomen. Onderzoek moet dat nu uitwijzen. 85.000 65-plussers worden geworven via de huisartsen onder mensen die daar de komende maanden een griepprik gaan halen. Hiermee is dit het grootste geneesmiddelenonderzoek dat ooit heeft plaatsgevonden.

De betrokkenheid van Amphia bestaat daarin dat wij de komende 2 tot 3 jaar alle mensen die met een (verdenking op) longontsteking in het ziekenhuis komen, zullen onderzoeken op de aanwezigheid van pneumokokken volgens een vastgesteld protocol. De gegevens van de patienten die meedoen aan de studie worden vervolgens naar het coördinerende centrum in Utrecht gestuurd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen