Tactus Verslavingszorg krijgt Europees zegel

Array

Het digitale voorlichtingsprogramma Op tijd voorbereid van Tactus Verslavingszorg heeft in Wenen tijdens de uitreiking van de Erasmus EuroMedia Awards een ‘seal of approval’ gekregen.Het Erasmuszegel wordt uitgereikt aan programma’s en producten die enerzijds het Europese gedachtegoed uitdragen en anderzijds een educatieve waarde hebben. Daarbij zijn drie criteria van belang: de bijdrage aan de Europese identiteit, de educatieve ambities en de ‘looks’ van het product. Aan 58 toepassingen uit vijftien Europese landen werd het zegel uitgereikt; daarmee waren deze toepassingen genomineerd voor één van de Europese mediaprijzen.

Tactus mag vanaf nu het Erasmuszegel op haar project Op tijd voorbereid plakken. In juni kreeg Tactus al een Comeniuszegel voor het project. Het zegel van de ESEC (European Society for Education and Communication) toont de erkenning voor Op tijd voorbereid. “Het programma kan een bijdrage leveren aan de preventieboodschap wat betreft alcohol en drugs in Europa. De combinatie van ICT en persoonlijke benadering is daarbij de kracht van het programma”, aldus Klarine Buist van Tactus.

Op tijd Voorbereid is een digitaal leerproject dat leerlingen van de basisschool voorbereidt op het omgaan met alcohol en roken. In het project wordt ingegaan op de risico’s die zitten aan het onverantwoord omgaan met deze middelen. Ook de weerbaarheid van kinderen en de rol van ouders komen aan bod.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen