ABN AMRO en Erasmus MC introduceren borgstellingkrediet voor medische innovatieve startende ondernemingen verbonden aan het Erasmus MC

Array

Introductie van een borgstellingkrediet voor medische innovatieve startende ondernemingen verbonden aan het Erasmus MC.

ABN AMRO en Erasmus MC introduceren het Erasmus BSK, een laagdrempelig borgstellingkrediet tot een maximum van € 125.000 voor het financieren van medische innovatieve startende ondernemingen verbonden aan het Erasmus MC. ABN AMRO zal het Erasmus BSK voor een periode van 4 jaar verstrekken aan maximaal 40 spin-off bedrijven van de Erasmus MC Incubator.

Op 29 oktober zal BioTx, een spin-off van Erasmus MC op het gebied van cardiovasculaire diagnostiek, in de Euromast het eerste Erasmus BSK ontvangen. Het Erasmus BSK is in nauwe samenwerking met Technopartner en SenterNovem tot stand gekomen op initiatief van de afdeling Kennistransfer van het Erasmus MC.

“Met deze unieke kredietlijn van ABN AMRO worden onze spin-offs al in de vroegste fase voorzien van het broodnodige startkapitaal, waarmee ze de eerste kritische stappen kunnen zetten. We verwachten dat het Erasmus BSK zal leiden tot een aanzienlijke versnelling van de valorisatieactiviteiten van het Erasmus MC” zegt Ir. Steven F. Tan MBA, business developer van het Erasmus MC. “De introductie van het Erasmus BSK is het logische vervolg op Erasmus MC Biomedical Fund, een venture capital fund dat we in 2007 introduceerden. Beide financieringsinstrumenten onderstrepen de ambitie en daadkracht van het Erasmus MC op het gebied van kennisvalorisatie.”

ABN AMRO streeft ernaar om op korte termijn het Erasmus BSK eveneens beschikbaar te stellen aan andere universiteiten en kennisinstellingen in Nederland. Liesbeth van Houwelingen, districtsdirecteur zaken van ABN AMRO Rotterdam-Centrum: “’Innovatieve bedrijven zijn belangrijk voor de Nederlandse economie. Ze zijn een belangrijke startmotor, ze creeren kansen. Door ze speciale aandacht te geven hopen we ze beter te kunnen bedienen.” ABN AMRO loopt voorop als het gaat om kredietverstrekking aan startende ondernemers. ABN AMRO wil hiermee actief bijdragen aan ondernemerschap en innovatie in Nederland.”

Recente artikelen