Huisarts met KEMAkeur

Array

Zeven huisartsenpraktijken hebben op de Landelijke Huisartsenbeurs in Rotterdam een KEMA-keurmerk gekregen. KEMA is een organisatie die producten en bedrijven test en certificeert. De zeven huisartsenpraktijken zijn onder meer getoetst op bereikbaarheid, patientvriendelijkheid en kwaliteit. Met het keurmerk kunnen ze aan patienten en zorgverzekeraars laten zien dat ze voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Het certificaat is drie jaar geldig. Het kan door de KEMA worden ingetrokken. Zorgverzekeraars Nederland zegt dat het keurmerk nog op te kleine schaal wordt toegekend om er waarde aan te hechten.

KEMA-kwaliteitscertificaat en de Praktijkmonitor
Het KEMA-kwaliteitscertificaat en de elektronische Praktijkmonitor maken dit voor u mogelijk! Het certificaat – een initiatief van de Landelijke Huisartsen Vereniging – voorziet in de behoefte om goede zorg zichtbaar te maken en de kwaliteit van de zorgverlening steeds verder te verbeteren. Patienten/verzekerden, zorgverzekeraars en de inspectie voor de Volksgezondheid weten dat ze te maken hebben met een apotheekhoudende huisartsenpraktijk die voldoet aan de landelijk ‘Kwaliteitsnorm voor farmaceutische zorgverlening door apotheekhoudende huisartsenpraktijken’.

Als u voor certificering kiest, gaat u werken met de Praktijkmonitor. Dit is een interactief kwaliteitsprogramma. De Praktijkmonitor bevat een volledig ‘voorbeeld’kwaliteitshandboek. Via de Praktijkmonitor vinden ook de elektronische audits plaats.

Meerwaarde KEMA Certificaat
Als u kiest voor het KEMA-kwaliteitscertificaat en de Praktijkmonitor, laat u zien dat het u ernst is met de farmaceutische zorg in uw huisartsenpraktijk. Met de keuze voor KEMA haalt u nog meer zekerheid in huis.

  • U biedt patienten meer zekerheid.
  • Uw contracteerpositie ten opzichte van de zorgverzekeraar wordt versterkt.
  • Ook de wetgever ziet uw kwaliteiten. U onderstreept het belang van goede huisartsenpraktijken.
  • Door de combinatie met elekronische audits is de ‘verstoring’ op uw werkplek minimaal.
  • U krijgt direct inzicht in de kwaliteit van alle aspecten van uw dienstverlening. U kunt indien nodig direct zaken verbeteren.
  • Door snelle bench-mark-informatie zet u uw prestaties ook af tegen die van uw collega-huisartsen.
  • U loopt voorop en groeit mee met de kwaliteitsverbetering van uw beroepsgroep. U borgt uw toekomst als apotheekhoude huisarts.

Onderstaand kunt u de bijhorende brochure, een presentatie van de Praktijkmonitor en een inschrijfformulier downloaden.

[download] Brochure Praktijkmonitor (.pdf 366 kb)
[download] Presentatie van de praktijkmonitor (.pps 939 kb)
[download] Training certificatie apotheekhoudende huisartsenpraktijken (.doc 33 kb)
[download] Artikel De Huisarts, februari 2005 (.pdf 45 kb)
[download] Artikel De Huisarts, maart 2005 (.pdf 327 kb)
[download] Artikel De Huisarts, september 2004 (.pdf 1.461 kb)
Overzicht van beschikbare trainingsdata.[download] Trainingskalender (.doc 33 kb)
[download] Kwaliteitsnorm voor apotheekhoudende huisartsen (.pdf 46 kb)
[download] Praktijkmonitor publicatie (.pdf 597 kb)
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen