Bestuurders zijn van betekenis

Array

Allianties en netwerken vanuit bestuurlijk perspectief

Samenwerking in allianties en netwerken wordt steeds belangrijker. Steeds minder organisaties kunnen alleen opereren. Die samenwerking is niet makkelijk. Inmiddels bestaan vele modellen en theorieen daarvoor. Deze worden alle helder uiteengezet in de dubbelpromotie Bestuurders zijn van betekenis van Twijnstra & Gudde medewerkers Edwin Kaats en Wilfrid Opheij. Ook bestuurders zelf met hun persoonlijke beweegredenen zijn van grote betekenis voor het aangaan, vormen en onderhouden van samenwerkingsverbanden. De auteurs komen daarom tot een omschrijving van bestuurderskunde. Wil je meer weten over de rol en betekenis van de bestuurders? Zowel op het podium als achter de schermen? Juliusdocent dr. Henk van der Steeg las de dubbelpromotie. Hij beveelt dit boek aan voor al wie vragen heeft rond de rol van bestuurders bij samenwerking. Bestuurders zijn van betekenis / druk 1
Bestuurders zijn van betekenis / druk 1
E. Kaats & W. Opheij

Het boek is verschenen bij Reed Business ISBN 9789035229884.

Bestuurders zijn van betekenis / druk 1
Bestuurders zijn van betekenis / druk 1
E. Kaats & W. Opheij

Als bestuurder van een organisatie wilt u iets bereiken. Alléén lukt dat vaak niet, dus als u overeind wilt blijven en nog wat wilt betekenen in deze wereld zoekt u samenwerking met andere organisaties. Maar hoe kunt u gezamenlijk als groep, in een keten, met partners, in een netwerk, in een alliantie, beter de individuele én gezamenlijke doelen bereiken dan ieder voor zich? Inmiddels zijn veel theorieen en modellen ontwikkeld die gebruikt kunnen worden bij het strategisch, organisatorisch en operationeel inrichten van allianties en netwerken. Maar kookboeken leiden niet altijd automatisch tot smakelijke maaltijden. Kennelijk spelen ook andere factoren een rol.

Edwin Kaats en Wilfrid Opheij zagen in hun praktijk als adviseurs van Twynstra Gudde dat bestuurders een belangrijke rol spelen bij het initieren, vormen, in stand houden en beeindigen van samenwerkingsverbanden. Daarom hebben zij die bestuurders centraal gesteld in hun promotieonderzoek naar samenwerking.

Zij voerden meer dan vijftig gesprekken met bestuurders in de zorg en de gebouwde omgeving, veelal schoolvoorbeelden van bestuurlijk handelen in allianties en netwerken. Het is hun gelukt om achter de verhalen te kijken die bestuurders op het podium vertellen. Het gaat om veel meer dan rationele overwegingen, beredeneerd vanuit bedrijfskundige modellen. Bestuurders zijn van betekenis; ze zijn van belang, ze geven betekenis, en zetten zich in voor die zaken die er voor hen toe doen.

Het boek geeft inzicht in de overwegingen en het repertoire van bestuurders in samenwerkingsverbanden. Het is zowel interessant voor de lezer die geïnteresseerd is in de wetenschappelijke inzichten op dit gebied als de lezer die op zoek is naar praktijkverhalen van en over bestuurders.


Andere boeken voor de zorgsector bij managementboek.nl


Ondertitel allianties en netwerken vanuit bestuurlijk perspectief
Auteur Kaats, E.
Co-auteur Opheij, W.
Uitgever Reed business
ISBN 9789035229884 (ISBN10: 9035229886)
Taal Nederlands
Bindwijze Harde kaft
Productsoort boek
Verschijningsdatum maart 2008
Categorie Gezondheidswetenschappen
Prijs 49,50

Recente artikelen