Isala klinieken zoeken deelnemers nieuwe behandelmethode bij slikproblemen

Array

De Isala klinieken zoeken deelnemers voor studie naar een nieuwe behandelmethode bij langdurige slikproblemen. De slikspieren worden getraind met behulp van elektrostimulatie, beter bekend als Vital Stim therapie. Deze therapie is vooral geschikt voor mensen met slikklachten door neurologische aandoeningen, waarbij de klachten zes maanden of langer bestaan. De therapie kan leiden tot verbetering van de slikfunctie en levert daarmee ook een bijdrage aan de kwaliteit van leven. Eten en drinken worden gemakkelijker en daarmee ook het deelnemen aan bijvoorbeeld gezamenlijke maaltijden. Geïnteresseerden kunnen contact
opnemen met de afdeling Logopedie via telefoonnummer (038) 424 24 65.
Behandeling
De Vital Stim therapie duurt vier tot zes weken. De patient komt twee keer per week een uur naar de
afdeling Logopedie op locatie Weezenlanden. Voorafgaand aan behandeling wordt eerst bepaald of
een patient geschikt is voor behandeling. Vital Stim is bijvoorbeeld niet geschikt voor mensen met een
pacemaker. De studie naar de Vital Stim therapie is een zorgvernieuwingsproject van de Isala
klinieken.

Betere kwaliteit van leven
Uit een pilotstudie is gebleken dat diverse patienten die behandeld worden met de Vital Stim therapie
weer andere voeding kunnen eten én er weer meer van kunnen genieten. Hierdoor wordt het sociale
leven vergemakkelijkt, omdat patienten zich ook weer zekerder voelen om deel te nemen aan
bijvoorbeeld gezamenlijke maaltijden. Gezellig samen iets eten of drinken wordt niet meer beperkt
door bijvoorbeeld het gevaar van flinke hoestbuien.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen